اخبار و رويداد ها

  اصفهان میزبان دو رویداد مهم نمایشگاهی در حوزه فرش می‌شود

اصفهان میزبان دو رویداد مهم نمایشگاهی در حوزه فرش می‌شود

بیست و یکمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف اصفهان با حضور مسئولان استانی و کشوری در محل برپایی نمایشگاه های بین المللی استان واقع در پل شهرستان آغاز شد.

به گزارش اداره رسانه شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان، این نمایشگاه که در بیش از 9 هزار مترمربع فضای نمایشگاهی برپا شده، دستاوردها و توانمندی های فعالان عرصه فرش دستباف از استان های اصفهان، تهران، قم، خراسان رضوی، گلستان، کردستان، چهارمحال و بختیاری، فارس و کرمان را به نمایش گذاشته است.
در بیست و یکمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف اصفهان، 150 تولیدکننده و فعال این هنر ـ صنعت، نفیس ترین فرش های دستباف کرک و ابریشم اصفهان و نایین، فرش های تمام ابریشم قم، گبه، گلیم فرش، چرم فرش، فرش بیجار، قالی های روستایی و عشایری با رنگ های 100 درصد گیاهی و گلیم و گبه بختیاری را به نمایش گذاشته اند و علاقمندان به این عرصه را با هنر دست قالی بافان ایرانی آشنا کرده اند.
اصفهان توانایی برگزاری نمایشگاه جهانی فرش را دارد

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان در آیین افتتاح بیست و یکمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف گفت: شهرت فرش اصفهان، کیفیت و رنگ فرش با حضور شخصیت های موثر این هنر، پتانسیل بالقوه ای را در این شهر برای برگزاری نمایشگاه جهانی فرش ایجاد کرده است.

علی یارمحمدیان اظهار کرد: امروزه در دنیا حاکمیت های محلی و شهرداری ها از رویدادهای اقتصادی که در شهرها اتفاق می افتد به عنوان ابزاری برای جذب سرمایه گذاری استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه برگزاری رویدادهای اقتصادی، فرهنگی و نمایشگاهی منجر به برندسازی و متمایز شدن شهرها نسبت به یکدیگر می شود، افزود: استان اصفهان می تواند به دلیل وجود زیرساخت ها و پروژه های در حال ساخت نمایشگاهی، حتی رویدادهای نمایشگاهی را در سطح جهانی برگزار کند.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان با بیان اینکه استان اصفهان از این پتانسیل برخوردار است که نمایشگاه جهانی فرش در آن برگزار شود، تاکید کرد: شهرت فرش اصفهان، کیفیت و رنگ فرش با حضور شخصیت های موثر این هنر پتانسیل بالقوه ای در این شهر برای برگزاری نمایشگاه جهانی فرش ایجاد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم در آینده ای نزدیک بتوانیم نمایشگاهی در سطح منطقه برگزار کنیم.
زمینه رونق و توسعه صنعت فرش فراهم شود

استاندار اصفهان نیز در این مراسم گفت: بازار فروش فرش دستباف با مشکل روبرو است و متولیان این صنعت باید زمینه رونق و توسعه صنعت فرش را فراهم کنند.

عباس رضایی اظهار کرد: مشاهده فرش و هنر فرش‌بافی انسان را به وجد می آورد و رفع خستگی می کند، این هنر اصیل اسلامی ـ ایرانی در تمدن مان نهادینه شده و بدون شک یکی از نمادهای تمدن اصیل ایرانی همین فرش دستباف است.

وی با بیان اینکه فرش بافی، هنری اصیل و هر گره آن نماد تمدن اصیل ایرانی است، ادامه داد: متاسفانه از دو جهت به این صنعت دست درازی شده است. از یک طرف اقدامات ناسالمی که برخی از افراد صنعت فرش انجام می دهند و به نوعی تیشه به ریشه این صنعت می زنند و از طرفی دیگر تولید این محصول در کشورهای چین و پاکستان است.

استاندار اصفهان تصریح کرد: بازار فروش این محصول با مشکل روبرو شده و متولیان این صنعت باید زمینه رونق و توسعه صنعت فرش را فراهم کنند.
وی گفت: استان اصفهان مظلوم و محروم واقع شده و در در شرایط نامطلوبی قرار گرفته که کمتر کسی به آن توجه کرده است.
فرش دستباف را تهاتر می‌کنیم

رئیس مرکز ملی فرش ایران نیز در این مراسم گفت: با توجه به شرایط تحریمی غالب بر کشور، صادرات فرش دستباف امر مهمی تلقی می شود. در این زمینه به شرکت های واردکننده اجناس برای انجام تهاتر اعلام آمادگی کرده ایم به نحوی که در قبال واردات به ایران، فرش دستباف شناسنامه دار را تهاتر کنیم.

فرشته دستپاک اظهار کرد: فرش اصفهان ریشه در تاریخ دارد و فرش کاشان و نایین ثبت جهانی شده اند. تمام کشور فرش اصفهان را همانند فرش قم و تبریز می شناسند.

وی با بیان اینکه ما کالایی نداریم که به تنهایی حامل تمدن باشد و بدون شک ایران را به فرش آن می شناسند، افزود: با توجه به نام گذاری امسال به نام «سال حمایت از کالای ایرانی» تولید فرش دستباف تنها کالایی است که به تنهایی منجر به توسعه اقتصادی می شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: نخستین فرش دستباف ایران در موزه روسیه است که تمام طرح ها و نمادهای اقوام ایرانی در آن قابل مشاهده است و باید از این صنعت تولید ثروت کنیم و اگر می خواهیم ماندگار بمانیم باید به تولید بیشتر این صنعت بپردازیم.

وی با بیان اینکه دو میلیون و 500 هزار نفر جمعیت در نقاط روستایی و شهری در کارگاه های خانگی فرش دستباف فعالیت می کنند، افزود: اگر چه ترامپ اقدام به تحریم این کالا کرده، اما فرش دستباف ایران در مناسبت های سیاسی آنها خودنمایی می کند.

دستپاک ادامه داد: نمی توانیم از ارزش این صنعت به راحتی عبور کنیم، زیرا در کشور شش میلیون نفر از طریق تولید فرش دستباف ارتزاق می کنند و ایران بزرگترین تولیدکننده فرش دستباف به شمار می رود؛ به گونه ای که بعد از صادرات نفت از جمله کالای غیرنفتی قابل صادرات، فرش دستباف است.

وی در زمینه شناسنامه دار کردن فرش دستباف و اهمیت این موضوع نیز گفت: نباید اجازه دهیم که فردی به کیان و اصل فرش دستباف ایران خدشه ای وارد کند. فرش اگر بخواهد از هر گونه تعرضی مصون بماند باید شناسنامه دار شود و به زودی نوید شناسنامه‌دار کردن فرش های کشور را می دهیم.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به موضوع پیمان سپاری ارزی در این صنعت، اظهار کرد: این موضوع یکی از اولویت ها است و سعی می کنیم که رونق متفاوتی در این زمینه داشته باشیم.

وی با اشاره به موضوع فرش های مرجوعی که نیازمند مرمت هستند و به هر دلیلی فروخته نمی شوند، تاکید کرد: تمام فرش هایی که در سال های گذشته به ترکیه و سایر کشورها فرستاده می شد از طریق امضا تفاهم نامه ای با منطقه آزاد  چابهار صادر می شد و امیدواریم مشکلات اولیه صادرات فرش نیز برطرف شود.

دستپاک ابراز امیدواری کرد: در سال آینده با رونق چند برابری فرش دستباف روبرو شویم، چرا که شرایط این موضوع با چین فراهم شده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به بیمه تامین اجتماعی به عنوان دغدغه اصلی بافندگان فرش، گفت: از سال 92 تاکنون حدود نیمی از افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بنا به دلایل مختلفی از حوزه تامین اجتماعی حذف شدند، اما سعی بر بررسی بیمه بافندگان در مجلس است و دولت نیز موافق این موضوع است تا بیمه بافندگان یا فعالان صنعت فرش دوباره برقرار شود.
صنعت فرش را شناسنامه‌دار کنیم

شهردار اصفهان نیز در این آیین گفت: متاسفانه فرش بافی در اصفهان مظلوم واقع شده است. هنرمندان اصفهانی توانایی بسیاری در این زمینه دارند و این هنر بدون شک نیازمند قرارگرفتن در جایگاه شایسته ای است.

قدرت الله نوروزی اظهار کرد: فرش به عنوان یک هنر ایرانی دارای قدمت طولانی است و به بخشی از فرهنگمان تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه این هنر باید به یک اقتصاد پویا تبدیل شود تا از این طریق زمینه اشتغال جوانان فراهم شود، خاطرنشان کرد: هنرمندان صنعت فرش برای تحقق این امر باید این هنر را به روزرسانی و شناسنامه دار کنند.
شهردار اصفهان افزود: شناسنامه دار کردن فرش یعنی اینکه می دانیم فرش در کجا و توسط چه افرادی تهیه شده است؛ از این طریق راحت تر به معرفی صنعت فرش به جهان می پردازیم.
بیمه، دغدغه اصلی بافندگان فرش

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز در این مراسم اظهار کرد: تنوع فرش دستباف در استان اصفهان زیاد است و بخشی از فرش های برخی شهرستان های استان ثبت جهانی شده اند، در نتیجه فرش های اصفهان شناسه جهانی دارند.

اسرافیل احمدیه خاطرنشان کرد: از تولید سالانه یک میلیون فرش دستباف کشور، سهم استان اصفهان 285 هزار تخته است که نشان دهنده قدرت و جایگاه استان در این هنر ـ صنعت است.

وی با بیان اینکه در اصفهان 270 هزار بافنده وجود دارد که تنها تعداد کمی از آنها بیمه هستند، افزود: بیمه برای بافندگان فرش به عنوان یک مطالبه اصلی مطرح است.
رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان اصفهان همچنین در خصوص تسهیلات بافندگان فرش، گفت: در سال گذشته حدود 652 فقره تسهیلات به بافندگان فرش دستباف تخصیص یافت.
فقدان نگاه علمی به فرش دستباف محسوس است

عضو هیئت رئیسه صنف فروشندگان فرش دستباف استان اصفهان هم با بیان اینکه فقدان نگاه علمی و دانش بنیان به تولید و فروش فرش دستباف محسوس است، گفت: بدون تردید نگاه ملی در جهت بهینه سازی منجر به بالا رفتن کمیت و کیفیت  فرش دستباف می شود.  

حقیقت نژاد اظهار کرد: امروزه کشورهای صنعتی برای بالا بردن تراز صادرات محصولات خود تحریم ها را به فرصت تبدیل کرده و اقدام به فروش فرش های دستباف و بازارهای از دست رفته می کنند.

وی ادامه داد: فقدان نگاه علمی و دانش بنیان به تولید و فروش فرش دستباف کاملا محسوس است.

عضو هیئت رئیسه صنف فروشندگان فرش دستباف استان اصفهان تاکید کرد: بدون تردید نگاه ملی در جهت بهینه سازی منجر به بالا رفتن کمیت و کیفیت فرش دستباف می شود.

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر